IE6 Jūs izmantojat novecojušu Interneta pārlūkprogrammu, kura neatbilst mūsdienu tīmekļa tehnoloģiju standartiem.
Lai izvairītos no dažādām vizuālām un funkcionālām nepilnībām, izmantojiet kādu no modernajiem bezmaksas web pārlūkiem:
Get Adobe Flash player
Pasākums jau ir beidzies. Pirmdiena, 07. Dec.
19:00

Trasta komercbanka prezentē jauno R.Paula albumu TRES AQUAS

Latvijas vecākā komercbanka - Trasta komercbanka (TKB) - savu 20 gadu jubilejas pasākumu sezonu noslēdz ar R.Paula mūzikas albuma „Tres aquas” izdošanu, kura prezentācijas koncerts notiks šā gada 7.decembrī Latvijas Nacionālajā operā.

„Tres aquas” (latīņu val. - treji ūdeņi) ir komponista Raimonda Paula sen lolots sapnis, kurš devis jaunu elpu latviešu tautas mūzikai. Jaunajā instrumentālās mūzikas albumā apkopotas 14 Maestro aranžētās latviešu tautasdziesmas, kuras bagātina mūsdienīgs stīgu orķestra skanējums un brazīļu perkusiju krāsas. Kopā ar Maestro albumu ierakstījuši pieredzes bagāti un starptautisku atzinību guvuši džeza mūziķi - Māris Briežkalns, Andrejs Orlovs, brazīliešu perkusionists Tiago Loejs un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra stīgu instrumentu grupa Raimonda Ozola vadībā.

Netradicionālais simfodžeza ietērps, kas papildināts ar Latīņamerikas ritmiem, tradicionālo tautas mūziku padarījis tuvāku mūsdienu klausītājiem un saprotamāku starptautiskajai auditorijai. Latviešu tautas dziesmām raksturīgais melodiskums kopā ar meistarīgo, R.Paulam vien raksturīgo aranžējuma stilu veido piesātinātu, bagātu un ausij tīkamu skanējumu. „Tres aquas” patīkami pārsteigs džeza mūzikas mīļotājus, R.Paula talanta cienītājus un kļūs par lielisku papildinājumu ikvienai instrumentālās mūzikas kolekcijai.

Albums „Tres aquas” būs pieejams klausītājiem jau šā gada decembrī. Projekts tika realizēts TKB sadarbībā ar fondu “Mūsdienu Mūzikas centrs” un kompāniju „Megapressgroup”.

7.decembrī Latvijas Nacionālajā operā notiks īpašs koncerts, kurā R.Pauls iepazīstinās ar diviem saviem jaunākajiem muzikālajiem projektiem. Koncertā intriga ir uzreiz divi pirmatskaņojumi – klausītāju vērtējumam tiks nodoti tikko iznākušā jaunā albuma „Tres Aquas” skaņdarbi un Maestro dziesmu cikls ar Jevgēņija Jevtušenko vārdiem Intara Busuļa izpildījumā. Turklāt visiem koncerta apmeklētājiem būs vienreizēja iespēja muzicēt kopā ar Maestro un džeza māksliniekiem – kā tas notiks, tas lai pagaidām paliek noslēpums.
Maestro koncerts operā un albums „Tres aquas” ir Trasta komercbankas velte visiem klausītājiem bankas 20.gadu jubilejas gadā.

Raimonds Pauls „TRES AQUAS”

1.    Rikšiem bērīti es palaidu
2.    Saulīt’ vēlu vakarāi
3.    Aijā, bērniņ, pūpās
4.    Maza biju neredzēju
5.    Saulīt’ tecēj’ tecēdama
6.    Kur gaismeņa zyla ausa
7.    Es izkūlu kunga riju
8.    Aijā žūžū
9.    Karavīri bēdājās’
10.    Lempam bija pieci dēli
11.    Tumša nakte, zaļa zāle
12.    Strauja, strauja upe tecēj’
13.    Čuči, mana līgaviņa
14.    Mājās eju

CD „TRES AQUAS” tirdzniecības vietas:

„Randoms” SIA „BTP” mūzikas veikals, Kaļķu iela 4, Rīga, LV-1050;

„Upe” mūzikas ierakstu veikals, Vaļņu iela 26, Rīga, LV-1050;

„Sky & More” iepirkšanās centri;

„Maxima” iepirkšanās centri;

„RIMI” iepirkšanās centri.

Raimonds Pauls par projektu „TRES AQUAS"

Mūzika – tā ir mana profesija. Iespēju robežās es cenšos neatkārtoties, meklēju jaunus virzienus. Ir jāizjūt, kas notiek tev visapkārt. Ir kaut kādas modes tendences. Tas attiecas ne tikai uz mūziku. Ar vienu aci tas viss ir jāvēro, jāpatur uzmanības lokā.

Pēdējos gadus es daudz spēlēju. Šķiet, ka pat pārāk daudz. Agrāk gan tik daudz nespēlēju.

Šajā situācijā esmu atgriezies pie tautasdziesmas, tā teikt – atdevis godu tautas mūzikai. Mums ir dainas, kuras ir grūti un pat neiespējami pārtulkot. Tās ir ārkārtīgi skaistas!

Jebkura tautas mūzika – tā ir dārgumu lāde, no kuras var smelt pērles bezgalīgi! Un sen aizmirstais var kļūt aktuāls šodien.

Man ir izdevies izvēlēties 14 pērles no mūsu klasiķa Jāzepa Vītola krājuma. Dažas no šīm melodijām atsauc atmiņā bērnību, miera un mājīguma sajūtu. Tās ir dziesmas, kuras vecāki daudzu paaudžu garumā ir dziedājuši saviem bērniem, piemēram, „Aijā, žūžū, lāča bērni”.

Vēloties piešķirt muzikālajām kompozīcijām savdabīgumu, es uzaicināju mūziķi no pilnīgi citas pasaules malas – perkusionistu no Brazīlijas, kurš agrāk spēlējis dažādas latīņamerikāņu sambas. Tāpat pieaicināju Latvijas simfonisko orķestri Raimonda Ozola vadībā, lai piešķirtu tīru skanējumu akustiskajiem instrumentiem. Tā būs mūzika atmosfērai, noskaņojumam…

Mēs dzīvojam ļoti skaitā valstī īpašā laikā. Un laimīgi mēs būsim tad, kad visi savu zemi un tās unikālās dabas ainavas mīlošie Latvijas iedzīvotāji, neatkarīgi no nacionalitātes, varēs vairāk uzzināt par šīs valsts kultūras mantojumu ar melodiskuma ziņā satriecošo latviešu tautasdziesmu mūsdienīgā izpildījuma starpniecību.

Darbs ir pabeigts, pateicoties Trasta komercbankas atbalstam. Diska prezentācijas koncerts solās būt pārsteigumiem pilns, bet tos es pagaidām neatklāšu. Par to, kas iznācis, jāspriež jums, cienījamie klausītāji. 

Trackback(0)

Trackback URI

Komentāri (0)

Pierakstīties uz šo komentāru RSS barotni

Rakstīt komentāru

mazāks | lielāks
security image
Lūdzu ieraksti attēlā redzamo drošības kodu

busy
Autortiesības © 2012 SIA Colnet | Par lapas izstrādi, uzturēšanu un SEO atbild SIA Millenium IT