IE6 Jūs izmantojat novecojušu Interneta pārlūkprogrammu, kura neatbilst mūsdienu tīmekļa tehnoloģiju standartiem.
Lai izvairītos no dažādām vizuālām un funkcionālām nepilnībām, izmantojiet kādu no modernajiem bezmaksas web pārlūkiem:
Get Adobe Flash player
Mārtiņa Beitiņa intervija ar dīdžeju un hita “Riga Nights” autoru [Ex] da Bass. Drukāt E-pasts:
Intervijas
Autors Artis Svoks   
Otrdiena, 08 Septembris 2009 14:37
Mārtiņa Beitiņa iknedēļas rubrikā “10 jautājumi” intervija ar dīdžeju un hita “Riga Nights” autoru [Ex] da Bass. Uzzini, kāds bija viņa pirmais spēlētais gabals, ar kurām trim vokālistēm viņš gribētu sadarboties, kāds ir viņa ekstrēmais hobijs, kā radās sadarbība ar vācu dīdžeju Tomcraft un ko [Ex] gribētu par sevi lasīt elektroniskās mūzikas enciklopēdijā.

1. Vai atceries savu pirmo ‘diskotēku’ un pirmo gabalu, ko uzliki sanākušajai publikai?

Jā, atceros! Tas bija tālajā 1997.gadā, kad vēl mācījos Cēsu 2.pamatskolā. Ja pareizi atceros – tā bija noslēguma ballīte par godu mākslas nedēļai, kur mēs ar manu klases biedru pirmo reizi spēlējām [pareizāk sakot, atskaņojām dziesmas kā jau pirmajā reizē :) ]. Pirmais gabals? Tas bija no 666 repertuāra – Amok, ja nemaldos. Jau tajā laikā man patika ritmiska deju mūzika...

2. Tu plāno savus setus vai vadies no iedvesmas, ko Tev sniedz auditorija konkrētajā pasākumā?

50/50. Kad atnāk jaunās plates (jā, vēl ar vien spēlēju vecās, labās vinila plates) – tās izklausos un aptuveni salieku tā, kā man liekas, ka būtu secīgi, forši un kustinoši. Otra puse jau ir improvizācija, jo cik pasākumu – tik dažāda publika... bet kopumā jau aptuveni ir skaidrs ko un kā spēlēt – intuīcija :) . Katrā ziņā katram savam setam gatavojos nopietni, jo jūtu lielu atbildību pret publiku, kas ir atnākusi mani paklausīties.

3. Kādēļ Tu izvēlējies kļūt par DJ un producentu un nevis par mūziķi (darbojoties kādā grupā) ... Fatboy Slim sākotnēji spēlēja ‘The Housemartins’ sastāvā un tikai tad kļuva par profesionālu DJ ... vai ar Tevi varētu notikt pretēji?

Ja godīgi – grupa nav priekš manis. Katrs izvēlas savu izpausmes veidu... un tieši dīdžejošana ir tas, kas mani atbilst visvairāk, tā uzlādē un vienkārši sagādā prieku! Bet dzīvē jau gadās visādi! Ja arī kaut nedaudz spētu sevi iedomāties kā kādas grupas dalībnieku – tad noteikti kā buņģieri. p.s – mūsdienu tehnoloģijas atļauj neesot grupā radīt kompozīcijas – tāpēc esmu arī dziesmu producents.

4. Savā aktuālajā singlā ‘Riga Nights’ Tu esi sadarbojies ar līdz šim praktiski nevienam nezināmu vokālistu no Londonas (Lielbritānija) Ian Brearley, kurš pirms Tava hīta ļoti šaurai auditorijai bija zināms vien kā balss itāļu DJ Stefy De Cicco singlā ar nosaukumu ‘I Don’t Wanna Know’ ... kādēļ mēs uzzinājām tieši par viņu un nevis pār kādu citu lielisku ārvalstu dziedātāju?

Es gan īsti tam negribētu piekrist. Ian Anglijā ir labi pazīstams vokālists – tikai citā lauciņā un Riga Nights viņam bija kā eksperiments un pirmais solis elektroniskajā deju mūzikā. Tāpēc varbūt kādam viņš ir nezināms. Starp citu – I Don’t Wanna Know tapa pēc Riga Nights...

5. Ja Tev būtu iespēja izvēlēties jebkurus trīs pasaulē zināmus vokālistus/vokālistes ... ar kuriem Tu labprāt ierakstītu singlu?

Pavisam īsi - Vanessa van Hemmert no 4 Strings (4 Strings – Take Me Away), jo viņas balss mani vienkārši padara traku, Andrea Britton (DT8 Project feat. Andrea Britton – Winter) kā arī Sia (Sia – Buttons (Filterheadz Remix) – vokāliste no Austrālijas. Visas trīs varbūt nav mega populāras, bet katra ar savu odziņu un īpašu balss tembru.

6. Ko Tu vēlētos par sevi izlasīt, teiksim, pēc 100 gadiem visaptverošajā ‘Pasaules Deju Mūzikas Vēstures Enciklopēdijā’?

Vismaz to, ka esmu bijis viens no tiem, kura dīdžeja karjera ilgusi vismaz četrus gadu desmitus [skolotājs – Trakais Mārtiņš taču ir jāpārspēj :) ], ka par spīti digitālisma uzvaras gājienam esmu bijis viens no pēdējiem aktīvi spēlējošajiem vinilistiem ja ne pasaulē, tad vismaz Eiropā un ka man ir talantīgs dēls, kurš turpina manas gaitas... tas man pirmais iešāvās prātā :)

7. Kā Tev izdodas saglabāt ‘veselo saprātu’ un nepakļauties narkotiku kārdinājumam, kas ir absolūti ierasta parādība klubu mūzikas vidē visā pasaulē ... un pat visnotaļ būtiska šīs kultūras sastāvdaļa? Kāda vispār šobrīd ir situācija šajā ziņā mūsu valstī un Baltijā kopumā?

Savas nu jau padsmit gadu ilgās karjeras laikā ceļojot pa klubiem un ballītēm, esmu redzējis pietiekami daudz, lai saprastu, ka man to nevajag un ka es negribu būt viens no lietotājiem, kurš galu galā sabojā dzīvi sev, citiem un beigās vēl nomirst jauns atstājot aiz sevis NEKO... 
Manuprāt, cilvēki šobrīd (vismaz Baltijā) ir kļuvuši prātīgāki un ar narkotikām niekojās mazāk kā pirms gadiem pieciem... tusētāju paaudzes mainās un iespējams jaunajiem tas vairs nav tik aktuāli. Arī plašsaziņas līdzekļos par to runā vairāk.

8. Vienu no ‘Riga Nights’ remiksiem ir veidojis plaši zināmais vācu DJ un producents Tomcraft  ... vai tā tapšanas laikā

Tu ar viņu satikies personīgi vai arī viss notika caur leiblu (‘Midway Records’) ... izstāsti šīs konkrētās versijas vēsturi un Tavas izjūtas, kad uzzināji par tās tapšanu?
Tomcraft pazīstu jau kādus gadus trīs – iepazināmies, kad viņš uzstājās Igaunijā. Kad meklējām remiksētājus singlam – viņš man prātā iešāvās kā pirmais. Uzrakstīju viņam epastu un pretī saņēmu apstiprinošu atbildi ar tekstu – “Kāpēc gan nē, aiziet”! Tad arī sākās darbs. Apmēram pēc mēneša saņēmu remiksa pirmo versiju. Tad kopā ar kolēģiem Lotaru Lodziņu un Jāni Kalvi studijā noklausījāmies – radās dažas idejas kā Tomas to vēl varētu papildināt un remikss bija gatavs! Protams, ka biju sajūsmināts – Tomcraft ir leģendārs mākslinieks, kura vārds komentārus neprasa... pēc tam jau viņš uzspēlēja singla prezentācijā klubā Essential – starp citu – šī bija viņa pirmā uzstāšanās Latvijā!

9. Kādā no intervijām Tu minēji, ka mēģini brīvajā laikā pēc iespējas pabūt ar ģimeni, kā arī to, ka Tev patīk makšķerēt.

Attiecības ir tā lieta, ko es negribētu publiski apspriest, vien varu pateikt, ka man jau ilgu laiku ir draudzene, kuru es ļoti cienu un mīlu un ar kuru iespējams nākotnē veidošu ģimeni. Laiks rādīs! Par mājdzīvnieku gan mēs varam parunāt :) Ir ļoti jauks, gudrs un mīļš kaķis! Protams iespēju robežās šad un tad aizbraucu ciemos pie vecākiem uz Cēsīm. Par makšķerēšanu – jā ir tāda lieta... kaut arī pēdējo mēnešu laikā tik bieži nesanāk kaut kur aizbraukt [visa vasara ir pagājusi vienās putu ballītēs :) ] - šī nodarbe mani ļoti labi relaksē. Vēl jau ir arī tāda kaislība kā autokross. Es pat gribētu teikt, ka otra lielākā aiz mūzikas un varu pačukstēt, ka nākamajā gadā, ja vien izdosies atrast atbalstītājus – pats startēšu autokrosā. Tā kā, ja kādam ir lieka naudiņa :) un vēlas mani atbalstīt kā braucēju – dodiet ziņu! Starp citu – mans tēvs kādreiz arī bija dīdžejs un vēlāk ar labiem panākumiem brauca autokrosā un rallijkrosā! Tā kā tas laikam mums visiem ģimenē ir asinīs... :)

10. Apraksti savas izjūtas noklausoties kāda cita mākslinieka/grupas kādu no nesenā laikā iznākušajām platēm? Kas šobrīd visbiežāk skan Tavā MP3 atskaņotājā?

Par cik pamatā klausos tikai elektronisko deju mūziku – piedāvāšu visiem novērtēt mana singla Riga Nights trīs jaunos remiksus. p.s – mp3 pleijeris kaut kur mājās plaukta mētājas noputējis :)

Trackback(0)

Trackback URI

Komentāri (0)

Pierakstīties uz šo komentāru RSS barotni

Rakstīt komentāru

mazāks | lielāks
security image
Lūdzu ieraksti attēlā redzamo drošības kodu

busy

Jaunumi Latvijā

News image

Oranžajām brīvdienām 10

Šomēnes latviešu turbofolka grupa Oranžās brīvdienas (OB) atzīmē 10 gadu jubileju. Svinības jau aizvadītajā nedēļas nogalē turpinot tradīcijas visai augst...

Lasīt tālāk
News image

COSMOS noslēdz Pasaku tūri un dodas koncertēt Skandināvijā

Grupa COSMOS ir priecīga paziņot, ka veiksmīgi noslēgusi decembra sākumā aizsākto “Pasaku” koncertturneju un pošas jauniem ceļojumiem.Pēc gandrīz divu gadu...

Lasīt tālāk
News image

FIVE aizsāk diskotēku tradīciju

Ar Starptautiskajai sieviešu dienai veltītu pasākumu, kas notiks š.g.5.martā plkst.22.00., restorāns-kokteiļbārs FIVE (Blaumaņa iela 5a) aizsāk iknedēļas disk...

Lasīt tālāk
News image

Fonofest uzsāk biļešu tirdzniecību

Sākot no 15. februāra, ir iespējams iegādāties biļetes uz festivālu „Fonofest 2010”, kurš norisināsies 9. un 10. jūlijā.Šā gada festivāla ieejas maksa b...

Lasīt tālāk

Vairāk kategorijā: Jaunumi Latvijā

Club.lv jaunumi

News image

www.Club.lv meklē žurnālistus un blogerus

Darbs par un ap mūzikas /izklaižu lietām. Preses relīzes, koncertu apraksti, intervijas, foto, video utt.  Piedāvājam elastīgu darba grafiku, iespēju strādāt a...

Lasīt tālāk
News image

Latino Disco night - 7 augustā "Radio Bar"

Šajā karstajā vasaras dienā - 7. augustā "Radio Bar", kas ir Vecrīgā turpat līdzās Latvijas Radio ēkai, - mums prieks prezentēt "Latino Disco night" ballīti, ...

Lasīt tālāk
News image

Club.lv saitē tagad var - MEKLĒT

Ikvienam nu rodas jautājums - KO MEKLĒT? Jebko! Tagad klāt ir viena jauna iespēja, ko piedāvājam baudīt www.club.lv rindās. Iespēja tīri vizuālā veidā redzam...

Lasīt tālāk
News image

Club.lv Jums piedāvā vērtēt drošību klubos ar simboliski stilizēta luksafora trim krāsām!

Zaļš - sūdzību nav, var justies droši.Dzeltens - saņemtas dažas sūdzības, jābūt piesardzīgam.Sarkans - saņemtas vairākas sūdzības par nopietniem pārkāpu...

Lasīt tālāk

Vairāk kategorijā: Club.lv jaunumi

Intervijas

Ilze Apsiņa: Pasaules mūzika – mūzika, cilvēkiem ar intelekta pazīmēm

Šajās dienās Pasaules mūzikas festivāls PORTA svin savu 10 pastāvēšanas gadskārtu. Piecu dienu garumā mākslinieki no dažādām zemēm aicina ikvienu muzikāl...

Lasīt tālāk
News image

Mārtiņa Beitiņa intervija ar dīdžeju un hita “Riga Nights” autoru [Ex] da Bass.

Mārtiņa Beitiņa iknedēļas rubrikā “10 jautājumi” intervija ar dīdžeju un hita “Riga Nights” autoru [Ex] da Bass. Uzzini, kāds bija viņa pirmais spēlē...

Lasīt tālāk
News image

Grace Kelly: ir iespēja brīvi improvizēt (ekskluzīva intervija)

Aiz kalniem vairs nav “Rīgas Ritmi 2009” festivāls, kas sāksies jau 29.jūnijā un turpināsies līdz 5. jūlijam. Daudz un dažādi koncerti, daudz un dažādi m...

Lasīt tālāk
News image

Valts Sarkanis: intervija par dziesmu radīšanu

Pazīstamais mūziķis, ko senākie pazinēji zinās kā Sienas dalībnieku, bet jaunākie fani – kā Fragments+ līderi, šodien rada dziesmas, tā teikt „lielos dau...

Lasīt tālāk

Vairāk kategorijā: Intervijas

Koncertu ziņas

News image

„The Living Jarboe” un „Nachtmystium” koncerts Rīgā

7. aprīlī Rīgā, jaunajā klubā NABAKLAB, uzstāsies leģendārās Ņujorkas post - punk grupas „Swans” ilggadējā dalībniece, komponiste un māksliniece Jarboe...

Lasīt tālāk
News image

"Artelī" uzstāsies "Instrumenti" apakšprojekts "Insperimenti"

11. martā kamerteātris "Artelis" pulcēs grupas "Instrumenti" cienītājus, aicinot uz eksperimentālu performanci ar nosaukumu "Insperimenti. Intīms eksperiments ar i...

Lasīt tālāk
News image

STOMP ATKLĀŠANAS ŠOVS JAU ŠOVAKAR!

Šovakar, 9. martā plkst.19:30, Rīgas Kongresu namā notiks slavenā skatuves šova STOMP atklāšanas koncerts! No 9.-13.martam STOMP Rīgā sniegs kopumā 6 koncertus...

Lasīt tālāk
News image

“Rammstein” sniedz vērienīgāko šovu “Arēnas Rīga” vēsturē

Koncertaģentūra FBI informē, ka 4. martā “Arēnā Rīga” ar iespaidīgāko šovu halles vēsturē uzstājās pasaulslavenā vācu grupa “Rammstein”. Izmantojo...

Lasīt tālāk

Vairāk kategorijā: Koncertu ziņas

CD & Singlu jaunumi

News image

Ir iznākusi Latex Records septītā relīze TEE-EX – BLUE SUNRISE

Pedējā ziemas nedēļa ir atnesusi ne tikai mājienu uz pavasari, bet arī Latvijas ierakstu leibla Latex Records septīto relīzi.Viens no pašmāju "jaunās skolas" t...

Lasīt tālāk
News image

Bogdan Taran izdos mix kompilāciju INSPIRATION RIGA

Pēc turpat trīs gadu pārtraukuma Disco Records 8. martā izdos galvaspilsētu sēriju cikla Capital Night jauno epizodi – “Inspiration Riga”, kuras autors Bogdan...

Lasīt tālāk
News image

Igauņu dziedātāja Kerli dzirdama filmā “Alise Brīnumzemē”

Marta sākumā klajā nāks mūzikas izlase režisora Tima Bērtona jaunajai filmai “Alise Brīnumzemē” un tajā iekļautas arī divas igauņu dziedātājās Kerli K...

Lasīt tālāk
News image

Alicia Keys izdevusi albumu “The Element of Freedom”

2009.gada nogalē amerikāņu dziedātāja Alīša Kīza laidusi klajā savu jaunāko albumu “The Element of Freedom”, kas Amerikā “Billboard” pirktāko albumu t...

Lasīt tālāk

Vairāk kategorijā: CD & Singlu jaunumi

Ārzemju ziņas

News image

Morisejs lūdz nepirkt viņa mūziku

Vēstis pienāk šādas no minētā mākslinieka (arīdzan nesen Rīgā pabijušā) ne pirmo reizi. Tagad ir runa par Moriseja jauno singlu kolekciju, ko paredzēts laist...

Lasīt tālāk
News image

Andrea Bočelli iedziedās "Jingle Bells"

Slavenais mūziķis, kura koncertu jau 5. septembrī gaidām Mežaparka estrādē, pavēstījis - notiks kopdarbs ar pazīstamajiem The Muppets, lai iedziedātu šo slave...

Lasīt tālāk
News image

Maikls Džeksons aizies pavisam „Forest Lawn” kapsētā

Tapis zināms, pēc garām formalitātēm uz izmeklējumiem leģendārā dziedātāja mistīgās atliekas atdos zemei minētajā mirušo vietā Losandželosā.  

Lasīt tālāk
News image

Madonna: pēc Tallinas raiba dzīve

Jau ziņots - dziedātāja 4. augustā 73 tūkstošu skatītāju klātbūtnē aizvadīja koncertu Igaunijas galvaspilsētā, bet 6. augusta vakarā gaidāms izpārdots uz...

Lasīt tālāk

Vairāk kategorijā: Ārzemju ziņas

No otras puses

News image

Dj Ed De Dano intervija žurnālam DJ Magazine.

Ed De Dano: ”Vai nu tu lieto mūziku, vai nu mūzika lietos tevi” (Ekskluzīvi priekš DJ MAG)Autors: DJ Magazine LietuvaViņš uzskata, ka intervija – viena no nep...

Lasīt tālāk
News image

Zaļumballe 2009 - pankroks, dubļi un gotiņa

Ar gada pārtraukumu aizvadītajā nedēļas nogalē Beibežos, netālu no Vecumniekiem atkal notika mūzikas festivāls "Zaļumballe", kas apmeklētāju skaita ziņā v...

Lasīt tālāk
News image

1000 jūdžu ekspedīcija pamet Latviju un ir ceļā uz Rumāniju!

Studija „Qfilma” jau trešo gadu organizē „1000 jūdžu” ekspedīcijas, un tās iespējams vērot nu jau skatītaju iemīļotajā un profesionālu atzinību guvu...

Lasīt tālāk
News image

Discotheque klubs atvērās ar diskotēku

14. augusta vakarā Daugavas krastā, Mūkusalas ielā atvērās jauns klubs. Trokšņaini ar balli visas nakts garumā.

Lasīt tālāk

Vairāk kategorijā: No otras puses

Preses relīzes

News image

Grupai "Otra Puse" jauns singls "Kad paliek auksts" un Valentīndienas akustiskais koncerts bārā "Barons".

12. februārī plkst.21:00 bārā "Barons" (Barona ielā 108, Rīga), atzīmējot mīlestības svētkus, grupa Otra Puse sniegs īpašu akustisko koncertu, kurā būs dzi...

Lasīt tālāk
News image

[Ex] da Bass jaunais singls jau 2010. gada martā nonāks pie mūzikas melomāniem!

Martā radio klausītājiem, klubu apmeklētājiem un elektroniskās deju mūzikas melomāniem būs pieejams jaunais Illegal DJ Team Riga līdera un European Hit Radio š...

Lasīt tālāk
News image

‘TĀ TĀ TĀ’ NOSLĒDZ PIRMO KONCERTSĒRIJU

‘TĀ TĀ TĀ’ NOSLĒDZ PIRMO KONCERTSĒRIJUCeturtdien, 10.decembrī ar uzstāšanos Valmieras ‘Multiklubā’ savu pirmo Latvijas koncertsēriju noslēgs mūzikas p...

Lasīt tālāk
News image

"COSMOS" VADĪS RAIDĪJUMU “100 g KULTŪRAS”

"COSMOS" VADĪS RAIDĪJUMU “100 g KULTŪRAS”Latvijas Televīzijas raidījums „100 g kultūras” sadarbībā ar vokālo grupu „Cosmos” skatītājiem gata...

Lasīt tālāk

Vairāk kategorijā: Preses relīzes

Beach Party 2010

News image

„Baltic Beach Party” nominēts arī Eiropā

„Baltic Beach Party” nominēts arī EiropāKļuvis zināms, ka divu dienu un nakšu piedzīvojums Liepājas pludmalē, festivāls „Baltic Beach Party”, kas 2010.g...

Lasīt tālāk
News image

„Tele2 Baltic Beach Party 09” - saņemtas jaukas atsauksmes

Mūziķi priecājas par aizgājušo. Lai gan jau pusotra nedēļa pagājusi, kopš skaistā un vējainā svētdienas rītā izskanēja devītais pēc kārtas pludmales fe...

Lasīt tālāk
News image

"Tele2 Baltic Beach Party 09" noslēdzas: jautri un ar 50 000 apmeklētību

Informācija vēstī, ka šā gada "Beach Party" pasākumā esot varējuši būt ap 50 000 apmeklētāju, kas gan ir nedaudz mazāk nekā 2008. gadā, kad "Beach Party" b...

Lasīt tālāk
News image

„Tele2 Baltic Beach Party09" 24. jūlijā: daudz krāsaini cilvēki

Jau 24. jūlijā ... pilna Liepāja krāsainu un jauku cilvēku, sagaidījuši skaistu saulrietu Liepājas pludmalē, vakar sveica festivāla „Tele2 Baltic Beach Party...

Lasīt tālāk

Vairāk kategorijā: Baltic Beach Party 2010

Positivus 2010

News image

Uzdāvin POSITIVUS festivālam savu veco dīvānu!

Mums ir brīnišķīga ideja, kā šovasar padarīt mājīgāku kādu nostūri Positivus festivālā. Aicinām uzdāvināt mums savu veco sofu, dīvānu, klubkrēslu, žu...

Lasīt tālāk
News image

Bārā „I Love You” - "Positivus 09" atskaņas ballīte

22. augustā, 19:00 uz Peldošās darbnīcas, Andrejsalā bārs „I Love You” rīkos atskaņas ballīti no Positivus festivāla.  

Lasīt tālāk
News image

"Positivus 2010" biļetes ir pārdošanā

Sākusies biļešu tirdzniecība uz nākamā gada "Positivus" festivālu, kas - jau izziņots - 16.jūlijā un 17.jūlijā notiks Salacgrīvā.  

Lasīt tālāk
News image

Biļetes uz "Positivus 10" festivālu jau no 3. augusta...

Tiesa, tikai reģistrētajiem festivāla faniem, kuri saņēmuši pazīņojums caur e-pastu, pieejamas biļetes  sākot 3. augustu no plkst. 10:00 rītā. Brīvajā pār...

Lasīt tālāk

Vairāk kategorijā: Positivus 2010

Autortiesības © 2010 SIA Colnet | Par lapas izstrādi, uzturēšanu un SEO atbild SIA Millenium IT